Een hoesje alleen volstaat niet om je smartphone te beschermen

De aankoop van een nieuwe smartphone gaat in de meeste gevallen gepaard met de aankoop van een bijpassend hoesje. De verkoper haalt je glanzende aankoop uit het doosje en omdat je dit duur toestel toch zo lang mogelijk kras- en barstvrij wil houden, beslis je om snel nog even rond te kijken in het rek van de telefoonhoesjes. “Die kan nu wel tegen een stootje”, denk je, maar dacht je er ook al eens over na om je gsm extra te beschermen met een verzekering?

1 ding is zeker: onze smartphones, tablets en laptops, we zouden ze niet meer kunnen missen! Maar, wat ook niet te ontkennen valt, is dat er aan deze toestellen ook een serieus prijskaartje hangt. Vandaar is het dus toch zeker het informeren en overwegen voor een verzekering waard. Het zal je maar overkomen dat je splinternieuwe smartphone al na een week uit je handen glipt en op de straatstenen belandt of dat je er per ongeluk een tas koffie over omver stoot … Er is echt niet veel nodig om je gsm te beschadigen.

Toch zijn er meer mensen die hun toestellen niet verzekeren dan mensen die het wel doen. Dit omdat velen er het nut niet van inzien of omdat de contracten die de elektrowinkel hen aanbiedt, veel te duur zijn. Daarom is het verstandig om ook eens bij je verzekeringsmakelaar te rade te gaan. De kans is groot dat je ook daar je elektronische toestellen kan verzekeren.

Is het afzonderlijk verzekeren van al je toestellen een te grote hap uit je budget? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een omnium waarmee je al je smartphones, tablets en laptops van je gezin beschermt. Dit komt meestal een pak goedkoper uit dan al je toestellen apart te verzekeren.

Tot slot enkele tips om je smartphone optimaal te beschermen:

–       Doe een hoesje rond je smartphone en bescherm je beeldscherm met een screenprotector.

–       Maak alleen gebruik van toebehoren van de originele fabrikant.

–       Vermijd oververhitting door je toestellen uit het stopcontact te halen wanneer ze volledig opgeladen zijn.

–       Houd al je aankoopbewijzen bij in een map.

–       Maak geregeld een back-up van je gegevens.

Wat bij diefstal?

–       Blokkeer onmiddellijk je toestel én simkaart en neem contact op met Card Stop om de bankapp op je toestel te deactiveren.

–       Binnen de 24 uur moet je aangifte doen bij de politie.

–       Is je toestel verzekerd? Bezorg je verzekeraar dan zo snel mogelijk het aangifteformulier.